VIP Tour Zone College

In samenwerking met Janneke van Loon, docente bij het Zone College in Borculo, konden wij op 21 juni een ware VIP Tour aanbieden voor 4 studenten, die daar hun 3e studiejaar afsluiten. Omdat zij hebben aangegeven dat zij belangstelling hebben voor bedrijfsauto techniek, hebben we samen met enkele truckdealers van Samen Sterk Opleiden deze VIP Tour in elkaar gezet en in de planning opgenomen.

Na een “taxi” te hebben genomen van Borculo naar Doetinchem, zijn we eerst op bezoek geweest bij Iveco Schouten. Dhr. Jos Polman verzorgde eerst een rondleiding door het bedrijf en gaf daarna een interactieve presentatie over de organisatie van hun truckdealer bedrijf.

Vervolgens bezochten we Wensink Doetinchem, waar Mercedes bedrijfswagens en Ford personenauto’s worden verkocht, afgeleverd en onderhouden. Een rondleiding door het bedrijf werd afgesloten met een ritje in een Mercedes Actros Giga Space. Dhr. Patrick Beijer wist de jonge monteurs in spé daarmee enthousiast te maken.

Cruisen in de Giga Space

Aansluitend op bezoek bij Scania in Gaanderen. Dhr. Clemens Bleumink had voor deze gelegenheid 2 trucks klaargezet en opdrachten gemaakt waarmee de jongelui meteen enthousiast aan de slag konden. Na enige tijd en het nodige zoek- en denkwerk, kwamen er 2 prijswinnaars uit de “bus” en werden de prijzen in ontvangst genomen. We kijken terug op een geslaagde VIP Tour ! De studenten hebben een mooi beeld gekregen van alle facetten van de werkzaamheden bij het truckdealer bedrijf. We hopen dat zij het komende studiejaar bij de keuze voor hun snuffelstages hier aan zullen terugdenken.