Scania & Broshuis

Op maandag 18 maart hebben we een groep van 30 personen een bezoek gebracht aan Scania in Zwolle. Rond 07.00 uur hebben we met 3 busjes en 1 personenauto de studenten in hun eigen woonplaats opgehaald en zijn we naar Zwolle gereden. Na een interactieve presentatie over Scania volgde er een rondleiding met een treintje door de fabriek waarbij uitleg over de assemblage werd gegeven.

Na het bezoek in Zwolle zijn we naar Kampen gereden voor een lunch bij het restaurant met de gouden M en aansluitend waren we te gast bij Broshuis, de oplegger fabriek waarbij alles behalve standaard wordt geleverd. Diepladers die lasten kunnen transporteren tot 120.00 kilo worden daar in de fabriek gemaakt, waarbij er veel handwerk door monteurs wordt verricht. Voor speciale transporten heb je nu eenmaal speciale trailers nodig! Ook is men daar bezig met het compleet reviseren van bestaande opleggers van Defensie. Indrukwekkend om te zien!

Onze dank gaat uit naar Dhr. Spin bij Scania en naar Dhr. Kloosterman bij Broshuis die voor ons deze excursie dag mogelijk hebben gemaakt!