Excursie Burgers & Ginaf

Op 26 januari brachten we een bezoek aan Burgers Carrosserie in Aalsmeer en aan Ginaf in Veenendaal. Bij beide bedrijven zijn we zeer gastvriendelijk ontvangen en hebben een presentatie- en rondleiding gehad.

Bij Burgers Carrosserie worden de zogenaamde Double Stock opleggers gebouwd en dan betreft het Hollandse kwaliteit en handgemaakte producten. Daarnaast worden er ook standaard trailers gebouwd en werden we verrast met een handgebouwde Scania motorwagen die speciaal is ingericht voor de renners bij de Tour de France.

Bij Ginaf kregen we na de presentatie over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en de markten waarin Ginaf nu actief is ook een rondleiding door het bedrijf. Fantastisch handwerk waarbij een truck met standaard specificaties daar wordt omgebouwd naar een heavy duty vehicle. Bovendien worden (nieuwe en ) gebruikte trucks daar omgebouwd naar elektrische aandrijving, al dan niet in combinatie met een brandstofcel.

Bij beide bedrijven spatte de passie voor het vak en het benodigde vakmanschap er vanaf! Met hartelijke dank voor de geweldige ontvangst namens onze studenten !